İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ (OSGB


Ürün Kodu: 1564




Ürün hakkında detaylı bilgi almak için veya sormak istediğiniz sorularınız için aşağıdaki Bilgi ve Teklif Formu Butonunu kullanabilirsiniz.

spmode_8

 

AVANTAJKART ÜYESÄ° OLARAK EKSTRA %5 Ä°NDÄ°RÄ°M ALMAK Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ

 

Ä°Åž SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ OSGB HÄ°ZMETLERÄ°

Ä°ÅžYERÄ° HEKÄ°MÄ° HÄ°ZMETLERÄ°

ÇEVRE DANIÅžMANLIÄžI HÄ°ZMETLERÄ°

SRC, ÜDY, ODY, TMGD ve KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTÄ°MLERÄ°

PSÄ°KOTEKNÄ°K HÄ°ZMETLERÄ°


Ä°ÅŸverenler, iÅŸ yerlerinde en az 50 iÅŸçi çalıştırılan, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi hizmetlerini yerine getirmek  üzere iÅŸyeri saÄŸlık ve güvenlik birimi kurulur.  Ä°ÅŸyeri saÄŸlık ve güvenlik birimi; en az bir iÅŸyeri hekimi ile sanayiden sayılan iÅŸlerin yapıldığı  iÅŸyerlerinde en az bir iÅŸ güvenliÄŸi uzmanından ve yapılacak çalışmalara yardımcı olmak için gerektiÄŸinde diÄŸer personelden oluÅŸur.Bu yükümlülük, Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiÅŸ ortak saÄŸlık ve güvenlik birimlerinden hizmetin tamamı veya bir kısmı alınarak da yerine getirilebilir.
 
 
Ä°ÅŸyeri saÄŸlık ve güvenlik birimi ile ortak saÄŸlık ve güvenlik birimleri, saÄŸlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluÅŸturmak üzere iÅŸin normal akışını aksatmamak ÅŸartıyla ve verimli bir çalışma ortamının saÄŸlanmasına katkıda bulunmak amacıyla;
a) iÅŸçilerin saÄŸlık gözetimi,
b) Çalışma ortamının gözetimi,
c) Eğitim, danışmanlık ve bilgilendirme
ç) Ä°lkyardım ve acil müdahale
d) Kayıt ve istatistik,
görevleri ile benzeri diÄŸer görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Ortak SaÄŸlık Güvenlik Birimi çalışma ortamının gözetimi için iÅŸyerlerinde saÄŸlık ve güvenlik tehlikelerine karşı yürüteceÄŸi her türlü önleyici ve düzeltici faaliyetleri düzenler.
 
Ä°ÅŸçilerin saÄŸlık gözetimi için ortak  saÄŸlık güvenlik birimi iÅŸçilerin  saÄŸlığını korumak ve geliÅŸtirmek  amacı ile iÅŸçilere verilecek her  türlü  saÄŸlık hizmetlerini verir.  Ortak SaÄŸlık ve Güvenlik BirimiÄ°lk  yardım ve  acil  müdahale için,  iÅŸyerlerinde  kaza,  yangın, doÄŸal  afetler gibi acil  müdahale  gerektiren durumlar için acil durum planlarının hazırlanmasını, ilkyardım ve acil müdahale bakımından yapılması gerekenleri, uygulamaları organize eder, yürütür ve ilgili diÄŸer birim, kurum ve kuruluÅŸlarla iÅŸbirliÄŸi yapar.
 
Ä°ÅŸyerinde 22.05.2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ä°lkyardım yönetmeliÄŸine göre bulunması gereken, ilkyardımcı olacak kiÅŸilerin gerekli eÄŸitimleri almasını saÄŸlayacak organizasyonları yapar. Ortak saÄŸlık güvenlik birimi kayıt ve istatistik bilgileri için, çalışma ortamı ve iÅŸçilerin saÄŸlık gözetimine ait bütün bilgileri kayıt altına alır ve belgeleri muhafaza eder.
Ortak SaÄŸlık ve Güvenlik Birimi yıllık çalışma planı için, yürütülecek hizmetler ile ilgili olarak iÅŸbirliÄŸi ilkesine uygun yıllık çalışma planı hazırlar ve hazırlanan plan iÅŸveren tarafından onaylanır.Onaylanan plan iÅŸyerinde ilan edilir bir nüshası birimce kayıt altına alınır.
 
Ortak SaÄŸlık Güvenlik Birimi yıllık deÄŸerlendirme raporu için, iÅŸyerindeki saÄŸlık ve güvenlik gözetimi ile ilgili çalışmaları kaydeder ve belirtilen örneÄŸe uygun yıllık deÄŸerlendirme raporu hazırlayarak iÅŸverene, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi kuruluna ve Genel MüdürlüÄŸe gönderir.Ä°ÅŸveren ortak iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi birimi hizmetini aldığı danışman firma ile yönetmelikte belirlendiÄŸi ÅŸekilde sözleÅŸme yapmak zorundadır. SözleÅŸme 3 nüsha olarak düzenlenir. Bu nüshalardan biri iÅŸverende, biri firmada kalır ve biri de Genel MüdürlüÄŸe gönderilir.

 

spmode_8             spmode_8